Mustikkapallo on vihdoin valmis. Ohjehan löytyi täältä. Minähän en malttanut oottaa että mustikanvarvuista ois lehet lähteny, joten tämä on tämmönen lehdellinen versio. Ja jotenkin vähän kulmikas...?

Koska minulla on nyt valkoista spraymaalia (jota ostin paperinarupallojen värjäämiseen), niin oonki alkanu sitten kaiken maalaamaan valkoiseksi

Kirkkaanvihreä lyhty muuntautuu valkoiseksi, mutta tässä on vasta harmaa pohjamaali päällä. OIshan tuo harmaanaki ihan kiva. Myös yhet kruunukynttiläkupit maalattiin. Toivottavasti tuo maali nyt kestää lämpöä... Oiskohan se pitäny eka tarkistaa? No sempä näkkee sitten 

Ollaan tehty tänään karkkeja. Tosi terveellinen ruokavalio meillä Karkit on tällä hetkellä jääkaapissa, aiemmin ollut jo monta tuntia ulkovarastossa. Vielä olivat melko pehmeitä. Jähmettyvätköhän kunnolla koskaan?

PIPARMINTTU-KOLAKARKIT

3 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

1 dl siirappia

1 rkl voita

3 rkl mariannerouhetta

1. Mittaa sokeri, kerma ja siirappi kattilaan

2. Anna kiehua kunnolla 20 min, kunnes seos on paksuhkoa kinuskimaista kastiketta

3. Nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon voi

4. Anna jäähtyä 10 min

5. Sekoita joukkoon mariannerouhe

6. Kaada seos karkkivuokiin ja anna jähmettyä viileässä ja kuivassa

Ihan älyttömän makeita. Ei kyllä pysty syömään ku yhen kerrallaan, mutta se nyt oli ootettavissa ku kattoi nuita ainesosia Enkä kyllä tiiä mistä tuo kola tuonne nimeen tulee? Maistuu nimittäin toffeelta.

Lopuksi vielä herrkullisia puolukoita viilissä. Vähän piti kyllä sokeria laittaa lisäksi .

-tiina-